Over ons


Ik ben Maartje van den Bogaard en de grondlegger, ontwerpster, patroontekenares, naaister, directrice, schoonmaakster en bedenkster van Kinderkledingmerk “Lastpakjes”. Mijn idee is al lange tijd geleden ontstaan bij het stylen van mijn Barbies (die ik meestal hulde in een strapless cocktailjurk gemaakt van een afgeknipte sok), maar kreeg nadat ik mijn eerste kind op de wereld zette, een zoon “Teun”, steeds meer vorm.
Na de middelbare school en de daaropvolgende niet noemenswaardige omzwervingen heb ik diverse opleidingen ontwerpen en mode gevolgd. Vanuit een stage verwierf ik een baan bij Gerritsen Theaterkostuums. Hier heb ik 8 jaar gewerkt en toen werd het tijd voor de volgende stap: mijn eigen atelier. In 2016 ben ik dat begonnen. Sinds die tijd heb ik voor allerlei bedrijven en particulieren kleding en tassen gemaakt en tussendoor nog een dochtertje “Anne” gekregen.
Nu is het tijd om voor mijn eigen merk aan de slag te gaan. Ik heb altijd een enorme zwak gehad voor gekke prints. Wanneer je die dan ook nog in een klein kledingstukje giet smelt ik helemaal. Mijn hart ligt vooral bij de niet te voor de hand liggende printjes. De kledingstukken worden allemaal door mij met veel zorg en aandacht met de hand gemaakt. Het lastpakjes wezentje is een van mijn muzes en showt jullie de kleding op niet mis te verstane wijze. Let niet teveel op zijn uitspraken. Zijn opvoeding is niet helemaal gegaan zoals dat hoort, maar hij bedoelt het goed...